Aceasta tocanita de vita cu sos este perfecta pentru o masa consistenta si plina de aroma. Cu carne frageda si un sos bogat, te va cuceri prin gustul delicios. Secretul sta in calitatea carnii si a gatirii lente.
Pentru aceasta Tocanita de vita cu bulion - Reteta care iti aduce gustul copilariei, sunt necesare ingredientele urmatoare: carne de vita, morcov, ceapa, bulion, sos de rosii.
Cum se prepara Tocanita de vita cu bulion - Reteta care iti aduce gustul copilariei:
Taie carnea de vita in cuburi de marimea dorita.
Curata si taie marunt ceapa si usturoiul, apoi taie cuburi morcovii.
Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul si adauga ceapa. Caleste-o la foc mediu pana devine aurie.
Adauga usturoiul si morcovul si continua sa le calesti pentru 2-3 minute.
Pune cuburile de carne si rumeneste-le usor pe toate partile. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Daca iti place gustul picant, poti adauga boia iute, dar in cantitate mica.
Dupa ce carnea s-a rumenit usor, toarna bulionul si sosul de rosii peste carne si legume.
Adauga frunzele de dafin si cimbrul uscat.
Toarna suficienta apa sau supa de vita pentru a acoperi ingredientele.
Acopera cratita cu un capac si lasa tocanita sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1,5-2 ore, pana cand carnea este frageda si sosul s-a redus.
Verifica din cand in cand si adauga apa daca e nevoie.
Cand tocanita este gata, gusta si daca e nevoie, adauga sare sau piper dupa gust.
Opreste focul si las-o sa se odihneasca cateva minute.
Incearca si reteta de Jardineira cu carne de vita sau Gulas de vita, o mancare foarte gustoasa.
Iti recomandam si reteta de Vita cu legume.