Sos de vitel cu orez

de epurasha2bb in Vita, 14 Dec 2010 | 8423 vizualizari

 

a papat micuta Teo de ziceai ca se bat turcii la gura ei!:)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vitel(vrabioara)
  • 100 g orez
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 pahar d eapa calduta sau zeama de carne strecurata
  • 5 linguri sos de rosii cu ardei de casa nu din comert
  • 1 ceapa
  • 4 graunti de usturoi
  • sare, piper, patrunjel
  • ulei, otet, cimbru uscat, amestec de condimente Provensale kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vitel cu orez:

Am curatat carnita de pielite, am spalat-o si am taiat-o  cubulete.Am pus carnea intr-un castronel si am turnat peste ea 2 linguri de ulei, 1 lingurita de otet, am presarat condimentele, am adaugat o lingurita de ceapa tocata si 1 graunte de usturoi taiat feliute.Am amestecat cu mana bine spalata carnea prin acest amestec, am acoperit cu o folie alimnetara si am lasat la rece o ora.Apoi am scos si am pus-o la calit in 3 linguri de ulei in tigaia unde sfaraia deja cu ceapa tocata , cubulete de ardei si usturoiul feliute.Am adaugat dupa vreo 5 minute si pasta de rosii cu ardei(din borcanul de la soacra mea din rosii si ardei de curte, daca nu aveti ceva de genul asta puteti folosi o pasta de tomate din comert dar s-o diluati cu putina apa inainte).Se amesteca si se mai lasa un timp.mai adaugati apoi cate putina zeama de carne stecurata sau apa incalzita, cateva linguri nu mult.Apoi daca va place mai gros sosul puetti sa adaugati si o lingura de faina dar eu nu recomnad dat5 fiind ca se serveste cu orez care ed estul de fainos.

Orezul se spala in 2-3 ape , se scurge , se pune la fiert in apa cam 1 parte orez si 2 parti apa, se adauga spre sfarsit un varfvd e cutit de unt si un praf de sare si se acopera oprind focul.

Servim sosul peste orz si decoram cu frunze de patrunjel verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vitel cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kamy 1

15.12.2010, 19:33

ce bine arata si ce foame mi-eeee 5f

epurasha2bb 1

16.12.2010, 15:45

mersi kamy!

Sandie 1

31.07.2012, 18:49

Foarte gustoasa alaturi de un piure de cartofi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor