Una dintre mâncărurile savuroase este tocănița de cartofi cu carne, cu un sos gustos și verdeață. Este o mâncare sățioasă, ușor de făcut și plină de gust.
Pentru aceastaTocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă, sunt necesare următoarele ingrediente: cartofi, carne, ceapă, usturoi, suc de roșii și mărar.
Cum se prepara Tocănița cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă:
Pune la încins puțin ulei într-o tigaie.
Taie carnea în cuburi potrivite și pune-o la rumenit. Condimentează cu sare și piper.
După ce s-a rumenit bine pe toate părțile, scoate-o pe un platou.
Curăță și toacă ceapa albă, usturoiul și ceapa verde și pune-le la călit în aceeași tigaie.
Curăță și taie cartofii cuburi, apoi pune-i la rumenit peste ceapă. Adaugă apă cât să cuprindă toate ingredientele. Condimentează cu sare și lasă totul la fiert. După 15-20 de minute, adaugă sucul de roșii, puțin piper proaspăt măcinat, cimbru și boia dulce, după gust.
Pune carnea în tigaie, acoperă cu un capac și lasă la gătit până scade puțin sosul și cartofii sunt fierți.
Savurează o porție de tocăniță caldă, alături de murături sau o salată după gust.