Tocanita de porc cu galuscute

de simona72 in Porc, 2 Mar 2013 | 6501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc (pulpa)
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • o cutie de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • boia de ardei afumata
  • patrunjel si marar
  • pt galuste:
  • 2-3 cartofi
  • sare
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu galuscute:

Carnea de porc o spalam si o curatam de pielite si o taiem cubulete. Ceapa taiata pestisor o punem la calit in ulei, adaugam morcovii taiati feliute, ardeiul gras, lasam legumele pe foc sa se caleasca putin, adaugam carnea taiata cubulete, rosiile din conserva taiate mai mare , o cana de apa si lasam pe foc pina cind carnea este aproape facuta.

Pt galuste punem cartofii la fiert in apa cu sare. Cind sunt gata ii zdrobim sau ii dam pe razatoare, putina sare si faina pina aluatul nu mai este asa de moale. Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina, facem sul aluatul si taiem bucatele cu cutitul . Le punem la fiert in apa su sare, iar cind acestea se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata. Le scoatem cu o spumiera.

Cind tocanita este aproape gata punem sucul de rosii, sare si piper, boiaua afumata, 2-3 polonice din apa in care au fier galustele si lasam pina carnea este patrunsa bine. La urma adaugam galustele, patrunjel si marar tocat fin si lasam sa mai dea in clocot tocanita. A mers de minune cu castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu galuscute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu pulpa de porc