Mancare simpla, gust de padure verde si dor de concediu.
Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.
Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.
Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.
Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.
1
putem adauga la ciuperci patrunjel verde.
2
putem adauga la sfarsit in sos 2-3 linguri de branza uscata ca sa lege compozitia (cas uscat, parmezan, cascaval, Gruyere)
3
la mamaliga: daca mai e nevoie se pune apa (daca e prea groasa) sau malai daca e prea subtire.