Dupa cum va spuneam si cu alta ocazie, tocanitele sunt mancarurile mele preferate.
Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu?
Am gatit tot intr-un vas Zepter, in caz ca va intereseaza... :P
Am spalat pulpa de curcan si am taiat-o felii.
Ceapa curatata si taiata am pus-o in vas in ulei incins.
Dupa ce am amestecat de cateva ori, cat sa se inmoaie putin ceapa, am adaugat carnea si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat pe foc pana butonul a ajuns la jumatatea zonei verzi si am oprit focul.
Tinand cont de faptul ca am avut carne de curcan, a durat mai mult prepararea lui, celelalte ingrediente adaugandu-le abia cand am fost convinsa ca s-a patruns carnea.
In timp ce mancarea bolboroseste sub capac ( fara foc, da? ), curat cartofii, ii spal si ii tai cubulete.
Am lasat vasul acoperit pana acul indicator a coborat in zona galbena.
Acesta e momentul cand am adaugat cartofii, am acoperit vasul si am pornit focul din nou.
Acul a urcat din nou in zona verde, am oprit focul inca o data si am lasat si cartofii sa se patrunda. Cand cartofii au fost gata, am adaugat si rosile decojite si taiate cubulete, am condimentat dupa gust cu sare, piper si busuioc si am mai lasat doar cateva minute vasul pe foc. Acul a urcat foarte repede, asa ca l-am si oprit foarte repede.
La final am presarat verdeturi peste tocanita si am mancat-o cu placere maxima!