Initial am vrut sa fac ciuperci umplute cu carne de pui tocata, dar pentru ca palariile ciupercilor au fost prea micute, am facut aceasta delicioasa tocanita.
Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele.
Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien.
Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare.
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, iar de la butonul MENU setam programul FRY pentru 30 de minute.
Cand se incinde uleiul, adaugam bucatile din piept de pui si le lasam sa se prajeasca intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand.
Cand pieptul isi schimba culoarea si incepe sa se patrunda, il scoatem pe un platou si adaugam ceapa impreuna cu ardeiul.
Asteptam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam ciupercile.
Amestecam ingredientele din vas cu spatula din dotare si le lasam sa se inabuse pana la finalizarea timpului setat.
Dupa expirarea timpului, gustam din lichidul rezultat si adaugam pieptul de pui si putina sare.
Inchidem capacul si setam programul STEW pentru 45 de minute.
Pe la jumatatea timpului, deschidem capacul si adaugam condimentele si mai potrivim de sare daca este cazul.
Curatam usturoiul si il presam, apoi il frecam cu putina sare si adaugam smantana.
Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului diluam amestecul de usturoi si smantana cu zeama calda din mancare, iar apoi il adaugam in mancare putin cate putin si amestecand energic sa nu se branzeasca smantana.
Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam mararul tocat.
Pofta buna!
1
Mancarea va iesi mai gustoasa daca in ea se va adauga ardei copt.
2
Se serveste calda cu mamaliguta.