Tocanita de ciuperci cu piept de pui

de Merisor in Pui, 17 Iul 2014 | 9720 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac ciuperci umplute cu carne de pui tocata, dar pentru ca palariile ciupercilor au fost prea micute, am facut aceasta delicioasa tocanita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 600 gr piept de pui
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei capia
  • 2 capatani usturoi
  • 120 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu piept de pui:

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele.

Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien.

Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare. 

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, iar de la butonul MENU setam programul FRY pentru 30 de minute.

Cand se incinde uleiul, adaugam bucatile din piept de pui si le lasam sa se prajeasca intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand.

Cand pieptul isi schimba culoarea si incepe sa se patrunda, il scoatem pe un platou si adaugam ceapa impreuna cu ardeiul.

Asteptam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam ciupercile.

Amestecam ingredientele din vas cu spatula din dotare si le lasam sa se inabuse pana la finalizarea timpului setat.

Dupa expirarea timpului, gustam din lichidul rezultat si adaugam pieptul de pui si putina sare.

Inchidem capacul si setam programul STEW pentru 45 de minute.

Pe la jumatatea timpului, deschidem capacul si adaugam condimentele si mai potrivim de sare daca este cazul.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il frecam cu putina sare si adaugam smantana.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului diluam amestecul de usturoi si smantana cu zeama calda din mancare, iar apoi il adaugam in mancare putin cate putin si amestecand energic sa nu se branzeasca smantana.

Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam mararul tocat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mancarea va iesi mai gustoasa daca in ea se va adauga ardei copt.

2

Se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lavinia 1

18.07.2014, 17:31

foarte gustoasa

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:46

Mmmmmmmmmmmmm ce de culori ce de arome

Merisor 1

19.07.2014, 09:51

Multumesc, dragile mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de pui - Philips Multicooker