Tocanita de ciuperci

de LUK in Mancaruri de legume, 2 Mar 2011 | 19371 vizualizari

 

dupa reteta lui Radu Anton Roman ..

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 250 gr smantana
  • 50 gr unt
  • o lingura de faina
  • 50ml apa
  • sare,patrunjel verde dupa gust

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

Ciupercile se curata de coaja.se scot coditele si se curata si ele.Ciupercile curatate le taiem in jumatate apoi fiecare jumatate o taiem fasii pe latime.Coditele se taie rondele.Curatam ceapa si o taiem marunt.Incalzim untul intr-o oala si punem ceapa la calit.O lasam forte putin,cat amestecam de 2-3 ori si punem ciupercile si patrunjelul tocat.Amestecam,adaugam apa si sarea si lasam sa fiarba sub capac la foc mic 15min.Amestecam din cand in cand.Ele vor lasa apa asa ca nu e nevoie sa mai complectati pe parcurs.Intr-un bol amestecam faina cu smantana.Dupa ce au fiert ciupercile punem smantana si lasam sa deaun clocot.Luam de pe foc si servim calde cu patrunjel verde tocat deasupra sau simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adry88 1

26.05.2011, 18:08

foarte bun

Ligia Bxl 1

10.07.2013, 12:44

buuuun asa fac si eu

mihaelar63 1

20.12.2013, 08:14

Toti suntem urmasii lui Radu Anton Roman Asa prepar si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta