Tocanita cu stiuca si usturoi

de ANCA in Peste, 31 Oct 2012 | 17306 vizualizari

 

Sotul a fost in Delta de curand si a venit cu cateva specialitati de la Mila 23, o bunatate!! nu-mi imaginam ca tocanita preparata asa, cu peste, poate fi atat de grozava!!

 

INGREDIENTE

  • o stiuca mare (3-4 kg)
  • aproape 1 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi mari
  • 2 rosii mari
  • o lingura de bulion
  • o capatana usturoi
  • patrunjel
  • maghiran
  • boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu stiuca si usturoi:

Se curata stiuca si se taie rondele.

Cartofii cuburi se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline, se pune peste ei apa, la nivelul lor. Punem si boia dulce, maghiran, sare si piper dupa gust, apoi se introduc la cuptor pana sunt pe jumatate facuti, apoi pestele se adauga pe fundul vasului, facand loc printre cartofi. In putina apa se dizolva bulionul si se pune peste cartofi. De-asupra se adauga rosiile taiate felii, ardeiul si ceapa, taiate solzi. Se da vasul la cuptor inca 15-20 min.

Din usturoi se face mujdei cu apa si ulei de masline, mixat bine, care se adauga in farfurie la servire, impreuna cu patrunjel tocat!

Merita incercata reteta asta macar o data, dar garantat o veti repeta:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu stiuca si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caldeirada de peste