Tocanita de peste

de Alina26 in Peste, 17 Iul 2014 | 5256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti macrou (eu am avut peste congelat file)
  • 5 cepe mari
  • 6 morcovi medii
  • 3-4 catei de usturoi
  • o cutie de rosii in bulion (400g)
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa
  • 5-6 fire de marar
  • 5-6 fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de peste:

Curatam pestele de oase si il taiem cubulete. Punem uleiul la incins si adaugam pestele in oala impreuna cu 2 pahare de apa (2 degete peste macro) si punem capacul.

Intre timp pregatim legumele, ceapa o taiem pestisori iar morcovii ii dam pe razatoare mare.

Dupa ce a scazut apa adaugam legumele, punem inca 2 pahare de apa fierbinte si le lasam sa fierba la foc mic, aproximativ 20 min ( pana a scazut apa). 

Adaugam usturoiul pisat, rosiile in bulion, frunzele de dafin, sarea, piperul si lasam sa scada.

La final adaugam patrunjelul si mararul tocat marunt.

Se serveste cald sau rece. Noi am mancat cu telina in otet. Se poate servi cu paine sau cu mamaliga dupa preferinte.

Pofta buna! 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alt tip de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de peste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caldeirada de peste