Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi

de Constelatialeu in Porc, 20 Sep 2015 | 15650 vizualizari

 

Cea mai buna tocana se face la ceaun, condimentata si gatita la foc de lemne. O bunatate perfecta pentru cei mai mari gurmanzi. 
Pentru aceasta Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: organe porc, piept de porc, jambon, carnati, ceapa, rosii, vin.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
  • Cantitatile sunt variabile,cam cat sa se ajunga pentru 15-20 persoane
  • organe de porc
  • piept de porc
  • jambon de porc
  • ceafa de porc afumata
  • carnati de porc picanti
  • cca 1 kg ceapa alba
  • cca 1/2 kg rosii ( n-am avut mai multe)
  • cca 1/2 rosii cheri
  • cca 1 kg ardei capia
  • 1/2 l vin alb
  • 1/2 ardei rosu usturat
  • sare
  • 3-4 foi de dafin proaspete
  • 1/2 l apa
  • 200 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi:

Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi

Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati potrivite taiem  jambonul,pieptul de porc,ceafa afumata si carnatul.De treaba asta ne-am ocupat noi fetele,baietii au pregatit focul si au asezat tuciul.Am lasat sa se incinga tuciul,am pus uleiul si apoi legumele,am presara sare si am lasat sa se caleasca cca 20 min,pana s-au inmuiat legumele,apoi am adaugat vinul,am mai lasat cca 15 min si am pus si carnea.Am turnat apa si am lasat sa se patrunda,la foc domol,cca 1 ora,din cand in cand am amestecat ,avand grija sa nu se lipeasca.Am potrivit de sare,cu cca 10 min inainte sa luam tuciul de pe foc am pus ardeiul usturat si frunzele de dafin.Am servit cu mamaliga.

Incearca si reteta de Gulas la ceaun, bun de te lingi pe degete sau varianta de Fasole la ceaun, o mancare savuroasa.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Ciorba de somn la ceaun, foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:03

miki_a 1

21.09.2015, 14:59

anca_rm 1

22.09.2015, 08:59

ce-mi plac mancaricile facute la ceau cu putin fum , ce pofta mi-ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi la tigaie