Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi

de Constelatialeu in Porc, 20 Sep 2015 | 17048 vizualizari

 

Cea mai buna tocana se face la ceaun, condimentata si gatita la foc de lemne. O bunatate perfecta pentru cei mai mari gurmanzi. 
Pentru aceasta Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: organe porc, piept de porc, jambon, carnati, ceapa, rosii, vin.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
  • Cantitatile sunt variabile,cam cat sa se ajunga pentru 15-20 persoane
  • organe de porc
  • piept de porc
  • jambon de porc
  • ceafa de porc afumata
  • carnati de porc picanti
  • cca 1 kg ceapa alba
  • cca 1/2 kg rosii ( n-am avut mai multe)
  • cca 1/2 rosii cheri
  • cca 1 kg ardei capia
  • 1/2 l vin alb
  • 1/2 ardei rosu usturat
  • sare
  • 3-4 foi de dafin proaspete
  • 1/2 l apa
  • 200 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi:

Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi

Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati potrivite taiem  jambonul,pieptul de porc,ceafa afumata si carnatul.De treaba asta ne-am ocupat noi fetele,baietii au pregatit focul si au asezat tuciul.Am lasat sa se incinga tuciul,am pus uleiul si apoi legumele,am presara sare si am lasat sa se caleasca cca 20 min,pana s-au inmuiat legumele,apoi am adaugat vinul,am mai lasat cca 15 min si am pus si carnea.Am turnat apa si am lasat sa se patrunda,la foc domol,cca 1 ora,din cand in cand am amestecat ,avand grija sa nu se lipeasca.Am potrivit de sare,cu cca 10 min inainte sa luam tuciul de pe foc am pus ardeiul usturat si frunzele de dafin.Am servit cu mamaliga.

Incearca si reteta de Gulas la ceaun, bun de te lingi pe degete sau varianta de Fasole la ceaun, o mancare savuroasa.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Ciorba de somn la ceaun, foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (31)

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:03

miki_a 1

21.09.2015, 14:59

anca_rm 1

22.09.2015, 08:59

ce-mi plac mancaricile facute la ceau cu putin fum , ce pofta mi-ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]