In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).
Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia. Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin ) Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra. Orezul se fierbe doar pe jumatate, separat in apa cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeturile tocate si mai lasam vreo 10-15 min. Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului. Se depoziteaza in locuri racoroase.