Tocana de legume cu masline (de post)

de xana in Mancaruri de post, 23 Noi 2013 | 8012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 200 gr ciuperci(am avut din conserva)
  • 2-3 ardei rosii copti
  • 1 vanata proaspata
  • 1 vanata coapta
  • cca 150 gr masline
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu masline (de post):

Taiem vanata proaspata cubulete apoi presuram sare si o lasam cca 20 de minute deoparte.

Ceapa si ardeii copti se taie fasii, morcovul rondele, usturoiul, maslinele si ciupercile cat se poate de marunt iar vanata coapta se toaca.

Intr-o oala cu putin ulei de masline se pun ceapa, usturoiul, morcovul si foaia de dafin si se lasa la calit pana se inmoaie putin. Adaugam ciupercile si mai lasam putin la calit. Urmeaza apoi vinetele amandoua, ardeii si pasta de rosii, sare si piper si se lasa la foc domol, acoperit cu capac, pana scade tot sucul si legumele sunt fierte. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda. 

Spre sfarsit adaugam si maslinele, lasand sa fiarba totul impreuna inca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu masline (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vinete cu ciuperci si orez