Ghiveci de legume

de Zamfira in Mancaruri de post, 3 Aug 2016 | 11873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe albe
  • 500 g cartofi
  • 5-6 roşii
  • ardei galben, ardei roşu
  • rădăcinoase, după preferinţă(ţelină, pătrunjel rădăcină, gulie, morcovi, etc.)
  • 3 linguri pastă de tomat sau 2 căni bulion
  • 4 linguri orez
  • sare, piper, boia dulce
  • pătrunjel verde sau uscat
  • ulei
  • 1 cană cu apă(nu este nevoie de prea multă apă pentru că legume lasă suficientă zeamă)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce.

Punem toate legumele la fiert împreună cu o cană de apă, cu excepţia orezului şi a bulionul. Adăugăm sare şi piper.

După ce legumele au fiert, adăugăm orezul spălat şi scurs de apă.Lăsăm să fiarbă împreună cu legumele aproximativ 10 minute.

În final adăugăm pătrunjelul, pasta de roşii sau bulionul. Mai lăsăm 2-3 minute la fiert şi ghiveciul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

04.08.2016, 18:30

Ce bun e!

Rocsi 1

04.08.2016, 19:47

O reteta foarte buna, mai ales ca acum este plina piata de legume!

Zamfira 1

05.08.2016, 11:39

Multumesc pentru aprecieri!!! Va imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu fasole verde