Tocana de ied

de simona72 in Oaie, 7 Oct 2014 | 6096 vizualizari

 

Pentru ca este vremea mustului m-am gandit ca merge de minune o tocanita de ied sau de miel daca aveti...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de ied(eu am folosit pulpa si coaste)
  • 1 litru must
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare si una de piper boabe
  • 1 bucata anason stelat
  • 3+2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita amestec de mirodenii pentru miel
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ied:

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru miel, otet balsamic. Am amestecat ingredientele cu o lingura pana s-a topit sarea, am pus carnea in marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider pt 24 ore. 

Intr-o tigaie, am pus la incins 3 linguri ulei de masline. Am prajit toate bucatile de carne in ulei, pe rand, pentru 2 minute pana au capatat culoare. Am pus bucatile de carne intr-un vas termorezistent. In tigaia in care am prajit carnea am pus marinata, restul de must, anasonul, usuroiul taiat feliute si am lasat totul pe foc pana a dat in clocot. Am turnat totul peste carnea din vas, am adaugat morcovii taiati felii de grosime de 1 cm si ceapa rosie taiata pestisor. Am agitat putin vasul sa se amestece ingredientele, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor la 160-170 grade pentru 2 ore. La fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin.

Carnea va fi moale si suculenta, se va desprinde de pe os. Dupa ce carnea este patrunsa, cu ajutorul unui cleste luati bucatile de carne si le puneti in vasul de servire. Cu o paleta alegeti legumele si le puneti peste carne. Sosul ramas il strecurati, il puneti intr-o craticioara pe foc si-l lasati sa scada la jumatate. Diluati amidonul in putina apa rece si-l puneti peste sos dupa ce a scazut. Sosul rezultat il puneti peste carne si legume, agitati putin vasul si puteti servi...Ca si garnitura noi am servit cu cus-cus fiert simplu, dar merge la fel de bine, orez sau piure de cartofi. Sa va fie de bine!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel