Toba

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 5 Ian 2019 | 4989 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • ficat
  • rinichi
  • sorici
  • limba
  • urechile
  • usturoi
  • carne de porc cu slanina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba:

Spalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin.

Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe mai repede asa ca il scoatem mai devreme decat celelalte ca sa nu se sfarame in oala.

Dupa ce s-au fiert si restul le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, le taiem fasii si condimentam cu sare, piper si usturoi pisat. Le amestecam dupa care adaugam zeama in care au fiert cat sa se lege totul.

Stomacul il curatam si il spalam bine dupa care il umplem cu compozitia facuta anterior. Il coasem bine ca sa nu se desfaca la fierbere si il dam la fierbere in apa in care s-a fiert carnea

Il lasam sa fiarba la foc mic cca o ora dar il mai intepam cu un ac sau o scobitoare din cand in cand in timp ce se fierbe

Dupa ce sa fiert scoatem toba afara pe un tocator si o lasam 10 min sa se raceasca dupa care ii punem deasupra alt tocator si o greutate pe el.Il lasam asa minim o ora 

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

madi_marin 1

05.01.2019, 18:26

Imi place toba de casa si o prefer in locul celei din comert, cu care am avut niste experiente neplacute ( sarata si usturoiata excesiv, fara gust, plina de zgarciuri etc....)

Lau 1

05.01.2019, 21:04

mirela0911 1

06.01.2019, 19:15

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba de casa