reteta romaneasca
Spalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin.
Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe mai repede asa ca il scoatem mai devreme decat celelalte ca sa nu se sfarame in oala.
Dupa ce s-au fiert si restul le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, le taiem fasii si condimentam cu sare, piper si usturoi pisat. Le amestecam dupa care adaugam zeama in care au fiert cat sa se lege totul.
Stomacul il curatam si il spalam bine dupa care il umplem cu compozitia facuta anterior. Il coasem bine ca sa nu se desfaca la fierbere si il dam la fierbere in apa in care s-a fiert carnea
Il lasam sa fiarba la foc mic cca o ora dar il mai intepam cu un ac sau o scobitoare din cand in cand in timp ce se fierbe
Dupa ce sa fiert scoatem toba afara pe un tocator si o lasam 10 min sa se raceasca dupa care ii punem deasupra alt tocator si o greutate pe el.Il lasam asa minim o ora