Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

de Bucataras in Dulciuri, 2 Mai 2024 | 643 vizualizari

 

Andra Mihail ne arată astăzi un Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios.
O nouă idee culinară despre refolosirea cozonacului rămas de la Paști: Tiramisu din cozonac! Acest desert minunat îmbină gustul tradițional al cozonacului cu cremozitatea și savoarea inconfundabilă a îndrăgitului tiramisu. Prin această combinație, vei obține o experiență dulce de neuitat, perfectă pentru a te răsfăța și a-ți încânta familia și prietenii. O modalitate inteligentă de a reinventa resturile de la masă festivă și de a crea un desert delicios și memorabil!
Pentru Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios ai nevoie de câteva ingrediente: felii de cozonac, mascarpone, ouă, unt, zahăr și cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios:
  • 2-3 felii de cozonac
  • 20 g unt
  • 250 g cremă mascarpone
  • 2 ouă
  • 30 g zahăr pudră
  • Cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios:

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios:

Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi încorporați în ele brânza mascarpone. Mixati spumă albușurile, adăugând și un praf de sare, apoi încorporați-le în crema de mascarpone.


Tăiați cozonacul în felii subțiri, apoi în bucăți mici. Încălziți untul într-o tigaie și prăjiți bucățile de cozonac până devin aurii și crocante. Lăsați-le să se răcească.

Într-un vas sau pahar, așezați un strat de cozonac prăjit. Peste acesta, adăugați un strat de cremă mascarpone. Continuați să alternați straturile de cozonac și cremă mascarpone până când ajungeți la vârf. Pudrați cu cacao pentru un aspect și un gust delicios.

Acoperiți vasul sau paharul și lăsați Tiramisu-ul să se odihnească în frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau până când este bine răcit și a dobândit consistența dorită.

Bucurați-vă de acest desert minunat și savurați fiecare înghițitură.

Puteți prepara acest desert celebru și sub formă de Ruladă Tiramisu sau Tiramisu cu fistic.

Vă recomandăm și rețeta de Tiramisu cu căpșuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema cu mascarpone , capsuni si amarettini