Vine weekendul si la noi in familie se mananca peste. Azi s-a dat strigarea la tilapia ;)
Ingrediente
Piure de mazare
Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie. Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il 'invelim' in cateva doua bucati de bacon.
Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.
In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.
Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta - cred ca din comoditate :P ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.
Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel :) Pofta buna!!