Terina de somon

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2010 | 8124 vizualizari

 

un aperitiv de cat de aspectos pe atat de gustos,iar daca faceti o masa si doriti ca musafiri sa fie impresionati si incantati cu siguranta ii veti cuceri cu acest aperitiv

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza ricotta
  • suc de la 2 lamai(eu am pus doar de la una)
  • 1/2 legatura arpagic verde
  • ridiche alba 1/2
  • 250 g somon afumat
  • gelatina 3 foi
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de somon:

Branza se amesteca cu sarea ,piperul si sucul de lamaie,apoi se pune arpagicul taiat foarte fin si ridichea razuita (aproximativ 1 lingura buna) si gelatina racita.

Gelatina se taie bucati se se ameteca cu 50 ml apa apoi se topeste ,sa nu fiarba,apoi se lasa la racit si se amesteca cu branza

Se ia o canita de cafea mai mica se pune folie de plastic in ea, apoi se pune cate 1 felie de somon afumat sau 2 depinde cat de mari sant si se aseaza bine pe laterala iar marginile sa fie peste canita (cu care se acopera la final)se pune compozitia de branza apoi se dau marginile laterale si se acopera bine. Se pune la rece pentru 2 -3 ore.

Cand s-a racit bine se scot canitele si se pun intr-un vas cu apa calduta 1-2 minute pt a putea sa scoatem mai usor compozitia fara sa se strice forma,apoi se scoate usor folia si se aseaza pe platou

Din aceste cantitati va ies 4 portii adica 4 canite mici pt aperititve

Se decoreaza dupa bunul plac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

danis 1

17.06.2010, 22:31

simo pe asta cum de l-am scapat numai tu puteai face asa cevaesti grozava simona

vanilla 1

29.06.2010, 13:42

super de efect!!!!

RuxyRux 1

20.05.2011, 08:14

Excelenta reteta Nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu crema de branza