Terci de orez chinezesc 稀饭

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 8429 vizualizari

 

O mancare satioasa, fara carne, numai buna pentru zilele friguroase de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez
  • 300 ml apa (sau supa de pui)
  • 6 ciuperci negre uscate
  • o bucata de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terci de orez chinezesc 稀饭:

Orezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund.
Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de minute.
Luam o oala cu fundul gros, punem in ea orezul iar peste orez turnam de 300 ml apa (in cazul meu) sau supa daca optati pentru ea. Fierbem la foc mic pana ce orezul incepe sa "infloreasca", iar lichidul format sa se ingroase.
Fiertul orezului trebuie sa dureze in jur de o ora pentru a ajunge la o consistenta usor legata, iar boabele de orez nu mai sunt intregi. Adaugam sare dupa gust si mai lasam un pic sa fiarba.
Scurgem de apa ciupercile negre si le taiem bucati. NU aruncam apa in care au stat, o vom folosi mai incolo.Tocam marunt usturoiul si bucata de ghimbir.
Separat, intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei, punem usturoiul si ghimbirul si calim cateva secunde, adaugam si ciupercile si continuam sa calim inca 2 minute.Peste ele turnam apa amestecata in care au stat ciupercile si lingurita de sos de soia.Lasam pe foc pana scade lichidul si luam tigaia de pe foc

Intr-un bol punem terciul de orez fierbinte,
iar peste el punem ciupercile din tigaie, asezonam cu ceapa verde.Deasupra picuram lingurita de ulei de susan.

si este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de orez chinezesc 稀饭" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica