Prajitura de post

de Geanina87 in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 10926 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana bors
  • 1 pliculet amoniu
  • faina cat cuprinde
Crema:
  • 2 cani apa
  • 10 lg zahar
  • gris
  • 1 pachet margarina
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • dulceata sau gem (de care aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post:

Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii.

Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Intre timp se freaca margarina cu celelalte 5 linguri de zahar si se adauga peste grisul racit. Se amesteca si se pune coaja de lamaie impreuna cu zeama dupa gust.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema de gris, foaie,dulceata sau gem,iar foaie,cealalta jumatate de gris si peste ultima foaie am pus nuca de cocos,insa cred ca se poate face si o glazura.

Se taie a doua zi pentru a avea timp sa se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Geanina87 1

30.05.2012, 20:20

Ma bucur si sunt nerabdatoare sa aflu cum ti-a iesit

Teo 1

24.11.2012, 23:48

cat gris?

Geanina87 1

25.11.2012, 00:20

Nu am cantarit,dar iti dai seama ca trebuie sa te opresti cand compozitia se ingroasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu praz(de post)