Aceasta este o reteta pe care o stiu de la soacra mea.Ea obisnuieste sa o prepare de fiecare data la zi de sarbatoare.
Este usor de facut si este si foarte aspectuoasa.
Numele acestei prajituri vine de la faptul ca dupa ce o faci, o ..."tavalesti" prin strat generos de nuci macinate sau prin nuca de cocos.
Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pregatim si glazura: Se pun pe foc margarina,zaharul, cacaua si apa, si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin.La sfarsit se pune esenta.
Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate).
1
Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura.
2
Nu am reusit sa postez si o fotografie ca nu stiu de ce nu merge azi, dar revin altadata.