Cornulete fragede

de Larisel in Prajituri, 22 Dec 2013 | 12948 vizualizari

 

Pregatite impreuna cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 800 grame untura
  • 800 grame smantana
  • un cubulet de drojdie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • nuca macinata
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta.

Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil.

Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si gem.

Cu jumatate de ore inainte de a incepe pregatirea cornuletelor, aluatul se aduce la caldura.

Intindem foi subtiri apoi le portionam dupa dimensiunile dorite si punem din amestecul de gem cu nuca si le rulam.

Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins timp de 15-20 de minute.

Dupa ce le scoatem pe trecem prin zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga cacao in compozitia de nuca si gem.

2

Din aceste cantitati de ingrediente vor iesi foarte multe, puteti sa injumatatiti cantitatile dar important este ca smantana si untura sa fie in aceeasi proportie.

3

Noi am mai pastrat aluat pe care l-am bagat la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca