Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 3645 vizualizari

 

ma stiti ca sunt fan mancaruri sarate si in general ma incita prepararea antreurilor /aperitivelor.Tarta asta am facut-o pornind de la o punguta de tarate pe care o aveam prin camara si din care foloseam rar cate o lingura pe care o adaugam in faina alba cand faceam paine.Apoi am castigat un borcanel de unsoare de cocos la un concurs si ma tot gandeam ce sa fac cu ele.Le-am combinat si am facut acest blat sarat, sfaramicios si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g tarate de grau
  • faina cat cuprinde (n-am masurat dar am pus asa la framantat cate putin cate putin pana am simtit constistenta unui aluat)
  • 60 g unsoare de cocos
  • 50 g branza sarata tare
  • 2 oua
  • cascaval moale 50 g
  • 1 carnat picant afumat
  • frunze de valeriana
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de praf de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana:

Se da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele  adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda in strat subtire (a mea cred ca are marimea clasica de vreo 25 cm ).Se coace putin inainte de a pune toppingul, vreo 5 minuite in cuptorul preincins , punem la mijloc, eu am pus in cuptorul electric la 200 g C .Apoi adaugam deasupra albusurile batute spuma in care am adaugat si o lingura de faina alba, cascavalul razuit, sare si piper si praful de usturoi.Apoi din loc in loc lasam sa alunece si galbenusurile si rondelele de carnat afumat. Dam iar la cuptor sa se coaca si apoi spre sfarsit adaugam pe deasupra si cateva frunze de  valeriana.

E delicioasa si e buna si rece, eu mi-am luat la pachet.

TIPS-URI

1

mai puteti adauga deasupra in topping si bucatele de branza topita sau ardei, ciuperci, ce va place, ca la o pizza.Eu am mai incercat si cu frunze de baby spinach si cu rondele de rosie si mi-a placut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor