Iubesc prajiturile cu branza. Am facut multe cheesecake-uri, dar parca cele coapte imi plac mai mult. Cele fara coacere le prefer cu fructe si le gasesc mult mai potrivite pentru zilele toride de vara.
Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in tava, se distribuie uniform pe toata suprafata si se preseaza usor cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Pentru a face crusta cat mai crocanta, se coace 10 minute la 170 grade C.
Intre timp facem umplutura: in bolul robotului punem toate ingredientele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie, curatam marginile vasului cu o paleta apoi continuam amestecarea/mixarea ingredientelor. Am turnat cu grija compozitia peste crusta coapta. Am nivelat si am miscat putin tava pentru a se distribui cat mai uniform. Am pus tava cu cheesecake pe grilajul din mijloc al cuptorului, iar dedesubt o tava in care am pus apa fiarta. Se coace prajitura la 165-170 grade C, pentru 50 minute. Se intredeschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca.
De abia dupa ce s-a racit complet, se adauga toppingul de ciocolata. Se pune smantana pentru frisca intr-o craticioara. Se pune pe foc pana devine fierbinte (dar sa nu fiarba), se adauga ciocolata taiata, se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se adauga alunele de padure si se toarna peste cheesecake. Se da la frigider pentru 4-5 ore.
Pentru a scoate cheesecake-ul usor din forma, se trece lama subtire a unui cutit peste marginea laterala. Se indeparteaza inelul si prajitura e gata de a fi decorata dupa preferintele voastre. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!!