Aluaturi de casa.
Aluatul
Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste cu putin ulei pana se inmoaie.
Peste aluat se pune cascavalul taiat in cuburi mici sau dat pe razatoare, lasand libere marginile (5cm).
Peste cascaval se pune ceapa, apoi dolvlecelul spalat si taiat felii,la final se mai poate pune putin cascaval, sare, piper si orégano, dupa gust, se inveleste umplutura cu marginile.
Un ou se bate cu putina sare, se ung marginile tartei, restul de ou batut l-am pus peste dovlecei.
Tarta se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Am decorat tarta cu cateva felii de dovlecei facute la gratar.
Pofta buna!