Buna dimineata, poftiti la placinteeee
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.
Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.
Intre timp preparam umpluturile:
-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in ulei pana scade toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
-branza telemea se da pe razatoare, apoi o amestecam cu branza de burduf, mararul tocat si smantana
Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata din aluat ( de dimensiunea unui mar) intindem aluatul cu facateletul, punem umplutura pe jumatate din suprafata, impachetam placinta in doua si o prajim in tigaia in care am pus putin ulei.
Prajim pe ambele parti, scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.
Pofta buna!