Placinte cu stir rosu si / sau branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2014 | 8991 vizualizari

 

Buna dimineata, poftiti la placinteeee

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri seminte de in
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • Umplutura 1:
  • branza de burduf
  • branza telemea
  • marar verde
  • smantana
  • Umplutura 2:
  • stir rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit placintele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu stir rosu si / sau branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.

Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.

Intre timp preparam umpluturile:

-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in ulei pana scade toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

-branza telemea se da pe razatoare, apoi o amestecam cu branza de burduf, mararul tocat si smantana

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata din aluat ( de dimensiunea unui mar) intindem aluatul cu facateletul, punem umplutura pe jumatate din suprafata, impachetam placinta in doua si o prajim in tigaia in care am pus putin ulei.

Prajim pe ambele parti, scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu stir rosu si / sau branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

11.08.2014, 09:27

ce bune sunt

Panacris 1

12.08.2014, 11:55

Dar ce înseamnă știr roșu ??? E cumv lobodă roșie???

Lia_ 1

12.08.2014, 19:50

cred ca ai mai postat ceva cu stir rosu si am intrebat, dar n-am ami venit dupa raspuns.
toate turtele imi plac, acum ma abtin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv