Tarta de mamaliguta cu branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 5822 vizualizari

 

Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb :))))))...am transformat de data aceasta minunata mamaliguta intr-o tarta delicioasa....si cui pot oare sa o dedic decat Medisorului meu drag?! Cu toata inima... scumpa si draga prietena te imbratisez! Stiu ca nu-i desert...mai bine zis nu-i tort :)))...nici pesteeee...insa e ceva ce mie imi place tare...si cum stiu ca tie draga mea iti plac tartele mele...m-am gandit sa ti-o daruiesc virtual....cu floricele cu tot :x

 

INGREDIENTE

  • mamaliguta
  • 300 gr branza telemea
  • 200 gr cascaval razuit
  • 6 oua
  • 70 gr unt
  • 250 gr smantana
  • gogosar murat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mamaliguta cu branza:

Preparam mamliguta in modul in care suntem obisnuiti, va trebui sa iasa potrivit de vartoasa si nu moale.

Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz o vom unge cu unt.

Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.

Deasupra vom pune cubuletele de unt si apoi branza faramitata.

Adaugam lingura cu lingura( sau cu paleta) restul de mamaliguta.

Ungem cu smantana si deasupra punem cascavalul razuit.

O punem la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul.

Intre timp prajim ouale ochiuri, iar cand scoatem tarta le asezam deasupra ei.

Decoram cu feliute de gogosar murat.

Medisorule iubit..inca o data.... La muuuuulti Ani Fericiti!

 

TIPS-URI

1

Pentru a taia frumos tarta va trebui sa o lasam la racit in jur de 15 minute.

2

Eu am servit-o imediat fierbinte astfel ca asa cum e si normal va fi mai moale.

3

Acest aperitiv delicios se poate servi si a doua zi incalzind tarta la cuptor, sau prajind in unt feliile de tarta.

4

O puteti decora cu feliute de Miez de lapte( eu nu am avut) sau cu miez de lapte sub forma de scoici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana