Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

de xana in Prajituri, 10 Sep 2013 | 13082 vizualizari

 

Parca ii lipseste ceva deasupra, sa-i dea putina culoare...dar nu a stat nimeni s-o admire prea mult :) Sa va spun cat e de bunuta? Nu va spun, trebuie sa aflati voi, aici s-a papat toata asa ca nu am de unde sa va dau sa gustati :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 230 gr faina
  • 80 gr margarina(la temperatura camerei)
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • 2 linguri cu varf cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 125 gr caramele cu lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz:

Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe margini. Taiem cu un cutit excesul de aluat de pe margini, in asa fel incat sa ramana la acelasi nivel de jur imprejur. Intepam fundul cu o furculita si o dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 20 de minute.

Intre timp preparam umplutura: caramelele si 3-4 linguri de frisca se pun pe bain marie pana se topesc(amestecam din cand in cand). Restul de frisca si fulgii de ovaz se pun la foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata(cubulete), apoi amestecam pana se topeste.  Crema de ciocolata se amesteca cu cea de caramele si se toarna in blatul de tarta dupa ce-l scoatem de la cuptor.

Se da la frigider pentru cateva ore, pana cand crema s-a intarit, ca s-o putem taia mai bine.

TIPS-URI

1

Am folosit o forma de 25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto