Tarta de ciocolata cu lapte

de RuxyRux in Prajituri, 20 Apr 2013 | 11109 vizualizari

 

Blat aromat de tarta cu migdale, crema spumoasa de ciocolata de casa si glazura de ciocolata cu alune...o fi delicioasa? Voi ce credeti? Intreb mai ales iubitorii de ciocolata multa :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 250 gr faina
  • 50 gr migdale macinate( faina)
  • 1/2 lingurita esenta de cafea
  • vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana grasa
  • 100 gr unt gras( 85%)
  • 75 gr zahar brun pudra
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura lichior Amaretto
  • un mic praf de sare
  • Crema spumoasa de ciocolata:
  • 300 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun pudra
  • vanilie
  • 5 linguri cacao
  • 200 ml frisca batuta
  • Glazura de ciocolata:
  • 2 ciocolatecu lapte si alune
  • o nuca de unt
  • 4 linguri de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu lapte:

Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime.

Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt.

Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace pentru 20 sau 25 de minute pana se rumeneste la 180 de grade.

Se scoate blatul si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema:

Intr-un vas pe ochiul de aragaz, se pune frisca,, laptele,  apoi untul, zaharul, laptele praf, cacaoa si vanilia. Se tine pe foc mic pana se amesteca bine ingredientele.  Se lasa la racit.

Frisca ( cei 200 ml) se bate unsor timp de 1 minut pana devine spumoasa. Se toarna incet compozitia de ciocolata si se amesteca bine.

Se toarna crema peste blat si se da la rece.

Nu acoperim cu nimic tarta, chiar si dupa o ora se poate strica pojghita de deasupra. In acest moment daca asteptam pana a doua zi sa se intareasca( are nevoie de timp peste noapte) , putem renunta la glazura daca dorim...este la fel de savuroasa.

A doua zi, preparam glazura, amestecam pe foc intr-un ibric, frisca lichida, apoi untul si topim ciocolata inauntru.

Lasam sa se raceasca si turnam lingura cu lingura peste  tarta.

Putem orna o parte cu fulgi de ciocolata daca dorim.

Daca o scoatem de la rece, o servim imediat. datorita consistentei spumoase are tendinta sa se inmoaie crema.

Poate nu este cea mai aspectoasa sau bibilita tarta, insa e minunat de delicioasa...pentru asta garantez....

 

TIPS-URI

1

Crema este atat de buna, o puteti servi si la pahar

2

Blatul se poate prepara si cu migdalele prajite putin la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere