Tarta umeda cu mere

de lilik in Prajituri, 13 Apr 2011 | 11908 vizualizari

 

poate suna ciudat dar este delicioasa,este delicata si aromata, perfecta....

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 100 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 170-180 gr faina
  • 1 lamaie(coaja si sucul)
  • 3 oua
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • suc proaspat de portocala(de la 2 portocale de marime potrivita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta umeda cu mere:

Curatam merele si le taiem feliute subtiri,apoi le stoarcem deasupra sucul de lamaie.

Separat frecam untul cu zaharul pana devine o crema moale,apoi adaugam coaja de lamaie si ouale cate unul pe rand(amestecam pe fiecare in parte),dupa care punem 3-4 linguri suc de portocala,faina cernuta si praful de copt.

Amestecam totul si la sfarsit punem merele.punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180°pt 15 minute  apoi dam cuptorul la 160° si mai lasam inca 25-30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea pt a fi siguri.

Cand e coapta stingem cuptorul si punem pe toata suprafata  tartei restul de suc de portocale si mai lasam 5-10 minute in cuptorul stins.

Presaram zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta umeda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane