Tarta cu varza si ceapa rosie

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2013 | 4102 vizualizari

 

Este varza la putere anul acesta. Mi-a iesit o varza frumoasa in gradina si ar fi pacat sa nu fac ceva bun cu ea

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 150 g unt rece
  • 1 ou batut
  • 1 galbenus batut cu apa

Umplutura:

  • 100 g varza
  • 100 g ceapa rosie
  • 100 g branza sarata
  • 1 lingura de smantana grasa 20%
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu varza si ceapa rosie:

Aluatul este facut dupa o reteta din revista Delicii la cuptor, bineinteles cu putine modificari ;)

1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati untul rece taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti firmituri.

2. Se pune oul batut si ametecati pana cand aluatul devine omogen. Formati cu ajutorul mainii un glob de aluat moale si nelipicios, inveliti-l in folie alimentara si lasati-l 20 -30 de minute la frigider sa se odihneasca.

3. Ungeti forma de tarta ( eu am folosit una cu diametrul de 20,5 cm insa cantitatea de aluat rezultata se preteaza si uneia de 25,5 cm) cu unt si tapetati-o cu putina faina. Masa de lucru si sucitorul se presara cu putina faina si incepand din mijloc intindeti aluatul pana la grosimea de 3 mm si cu un diametru de 5 cm mai mare decat al formei de tarta.

4. Asezati cu grija aluatul in forma( trebuie sa atarne peste marginile formei), taiati marginile cu un foarfece de bucatarie lasand sa depaseasca cu 1 cm marginea formei. Introduceti in frigider timp de 15 minute intainte sa coacem.

5. Preincalziti cuptorul la 190 C si intepati suptrafata aluatului cu furculita sa nu se formeze bule de aer.

6. Taiati o forma din hartie de copt, cu 5 cm mai mare decat laturile tartei, umeziti-o cu putina apa si asezati-o in forma.

7. Turnati boabe de fasole uscata in forma si dati tarata la cuptor timp de 15 minute.

8. Se indeparteaza hartia de copt si fasolea, ungem aluatul cu galbenusul batut si-l mai lasam 5 minute in cuptor.

9. Reduceti caldura la 150 C

Umplutura (compozitie proprie si personala :D ):

1. Spalam, taiem varza fasii subtiri, o frecam cu putina sare si o lasam putin la scurs.

2. Spalam, curatam si taim solzisori ceapa.

3. Taiem cubulete branza sarata si o amestecam(cu grija) cu varza scursa de surplusul de apa, ceapa si o lingura de smantana. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

4. Turnam umplutura peste aluat si lasam la cuptor inca 30 de minute pana se rumeneste frumos branza.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu varza si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si bambus