Placinta cu cas si legume

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2016 | 4420 vizualizari

 

O colega mi-a adus o bucata de cas destul de mare asa ca am luat tot ce am gasit prin frigider si am facut aceasta placinta . A fost foarte aromata si plina . 

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foi placinta
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei iute(optional)
  • -ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare)
  • -200 ml smantana
  • -900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata)
  • -1 bucata vanata
  • -1 dovlecel
  • -sare aromata
  • -50 gr unt pt unsa foile .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cas si legume:

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) ,le lasam sa stea putin sa lase apa.

Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.

Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt, smantana  si sare dupa gust. Il amestecam bine.

Incepem sa asamblam placinta:  Foile de placinta trebuie decongelate ,le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.

Untul il topim si il punem aprope, avem nevoie de el sa ungem foile.

Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta , le-am uns cu unt si am pus  peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta ,am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas. Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt, o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt. Cu un cutit am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.

Am folosit o tava de marimea foilor.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra, aproximativ 30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

27.07.2016, 19:27

Ooo, buna idee!

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:48

O bunatate!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui