O delicioasa reteta, pe care eu o am de la o prietena (virtuala), Alina, si careia ii multumesc!
Cernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si dam la rece, macar 30 de minute. Calim usor ardeii taiati julienne, adaugam putin usturoi tocat, sare, piper si mai apoi sunca taiata cuburi; lasam putin pe foc sa se imprumute aromele, apoi lasam la racorit.
Branza de vaci o amestecam cu ouale, cu putin mustar si zeama de lamaie.
Incorporam in compozitia de branza sunca si ardeii. Amestecam usor. Intindem in tava de tarta unsa cu unt (eu am folosit hartie de copt) o foaie de aluat, avand grija sa pastram o bucatica pentru a orna tarta. Repartizam compozitia cu ardei peste foaia din tava si improvizam din aluatul ramas un soi de grilaj.
Ungem cu putin ou batut grilajul si marginile tartei si coacem cca 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
1
Daca nu aveti chef de framantat folositi un foietaj din comert.