Cartofi frantuzesti

de Miha in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2010 | 25665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi medii
  • 4 oua
  • 250 g smantana
  • 50 g unt topit
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita.

Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba).

Pentru a putea fi curatate mai bine de coaja, ouale si cartofii, se scufunda cateva secunde in apa rece.

Ouale si cartofii se curata de coaja si se taie felii potrivite.

Intr-un vas termorezistent bine uns cu unt, punem un strat subtire de smantana, un strat de felii de cartof, apoi un strat de felii de oua. Acoperim cu un strat generos de smantana, stropim cu unt topit si asezonam cu sare si piper. Se repeta operatiunea pana se termina feliile de cartof si ouale, ultimul strat fiind de smantana. Se pune restul de unt topit si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Se servesc calzi.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

16.07.2010, 23:09

pana la urma tot smantana ii d gustul arata bine de tot !

mena29 1

19.07.2010, 15:09

saru` mana pentru masa!

ryta 1

04.01.2014, 15:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu smantana