Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine. Se adauga un ou si se framanta in continuare pana se obtine un aluat nu prea uscat. In schimb daca vi se pare aluatul prea moale mai puteti adauga faina. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 40 de minute. Intre timp se pregateste crema de vanilie. Se pune la fiert laptele si se adauga zaharul vanilat. Intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul (nu trebuie sa va faceti griji daca zaharul nu se dizolva complet; o va face la fierbere). Se adauga faina si apoi laptele turnat in fir subtire. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca.
Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul intr-un strat subtire. Se unge tava cu unt si se aseaza aluatul (eu am folosit o tava cu diamentrul de 31 cm). Din loc in loc se inteapa aluatul cu o furculita pentru a nu creste prea tare la coacere. Pentru a nu se umfla aluatul, se acopera tava cu hartie de copt si se pun boabe de fasole (eu nu am avut fasole asa ca am improvizat cu boabe de soia). Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute.Cu 5 minute inainte de-a fi gata se indeparteaza hartia de copt si boabele si se introduce tava inapoi in cuptor. Se taie aluatul de pe marginile tavii inainte de a-l coace.
Dupa ce s-a copt aluatul se toarna crema, se uniformizeaza si se aseaza boabele de struguri dupa imaginatia proprie. Este o tarta care se prepara repede si care mai este si foarte gustoasa:blat crocant, crema fina si struguri dulci... Pofta buna!