Imi plac foarte mult tartele sarate si le prepar de cele mai multe ori dupa inspiratie, astazi va invit la tarta cu spanac si iaurt, usurica, delicioasa, daca iubiti spanacul in combinatie cu usturoi atunci sigur va reusi sa va incante...
Amestecam ingredientele pentru blat si framantam usor aluatul. Il infoliem si-l tinem la rece pana ne ocupam de umplutura.
Spanacul il spalam si-l lasam deoparte.
Intr-o oala, eu am folosit Zepter, punem uleiul apoi cateva linguri de apa si lasam sa se infierbante la foc mic, adaugam usturoiul tocat si apoi dupa o jumatate de minut spanacul, adaugam si apa si acoperim cu capac lasand sa se inabuse si sa se inmoaie. Nu dureaza mult, maxim zece minute.
Scurgem spanacul de lichidul in care s-a inabusit si il amestecam la blender.
Adaugam iaurtul rece, ouale pe rand, amidonul, sarea si piperul.
Scoatem blatul de la rece si-l intindem in tava de tarta tapetata cu foaie de copt, avand grija sa ridicam aluatul pana sus in margine.
Turnam compozitia si apoi lasam usor marginea in jos fara sa apasam.
Ungem cu galbenus si coacem pentru 25 sau 30 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste frumos. Compozitia se intareste si vom reusi sa scoatem tarta usor.
Cand este gata o putem savura cu placere si calda dar si rece. Este foarte, foarte gustoasa. O recomand si pentru copii.