Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute.
Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de otet, apoi adaugam vopseaua – pentru fiecare culoare vom proceda la fel. Asezam ouale usor cu o lingura in vas si le lasam sa se coloreze conform instructiunilor (eu le las cu 2 minute mai mult pentru a fi sigura ca prinde bine culoarea). Ouale de tara sunt mai pigmentate si este posibil ca vopseaua sa nu prinda uniform, sa ramana picaturi mici albe.
Daca vrem sa realizam diferite modele din flori sau frunze, punem plantele pe ou si invelim oul cu un ciorap. Strangem bine si legam. Taiem surplusul de ciorap, apoi punem ouale in vopsea.
Cand le scoatem din vopsea le ungem cu ulei sau grasime, unt.
Va doresc din suflet PASTE FERICIT!