O tarta foarte buna, pe care am facut-o destul de des in perioada asta...
Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :))
Reteta asta de aluat am mai folosit-o si cu alte ocazii. Iese un aluat fraged si bun, iar prunele se pot inlocui cu orice fel de fruct.
Am pus in vasul robotului faina, untul taiat cubulete, 2 linguri de zahar si sarea. Am mixat, apoi am adaugat apa (tinuta putin la congelator).
Am pus aluatul pe blatul de lucru, cu putina faina, i-am dat forma unui disc, l-am impachetat in folie si l-am lasat 1 ora la frigider.
Intre timp am scos samburii prunelor. Intr-o tigaie am pus prunele impreuna cu cele 6 linguri de zahar ramase, am adaugat esenta de rom si scortisoara. Mmmm, ce aroma...
Am amestecat usor, pana s-au inmuiat si prunele, doar putin, pentru a nu-si lasa prea multa zeama.
Am scos aluatul din frigider, l-am intins si l-am asezat in tava.
Am aranjat prunele pe foaia de tarta, iar marginile foii le-am tras peste prune.
Am pus tarta la cuptor cam 30 minute.
1
apa se tine putin la congelator si aluatul iese mai fraged
2
cantitatea de zahar poate fi mai mica, daca preferati sa iasa tarta mai acrisoara
3
puteti folosi si faina integrala pt aluatul de tarta, eu am incercat si a iesit foarte buna si asa.