Prajitura Amandina

de iry-gabriela in Prajituri, 10 Aug 2013 | 14413 vizualizari

 

....am tot vazut-o pe aici si m-am hotarat sa o incerc si eu.Reteta am luat-o totusi de pe delicatese.ro,sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut si mie.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 2 linguri de cacao,
  • 8 linguri de faina,
  • 200gr de zahar,
  • 3 linguri de apa si 3 linguri de ulei.

Pentru crema:

  • 150gr de zahar pudra,
  • un pachet de unt,
  • 3 galbenusuri ,
  • o fiola de esenta de rom si 3 liguri de cacao.

Pentru sirop:

  • 500ml apa,
  • 200gr de zahar,
  • o fiola de esenta de rom si 2 plicuri de capucino.

Pentru glazura:

  • o ciocolata amaruie si 1/2 pachet unt.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare.  Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand usor.  Separat faina o amestecam cu cacaoa ,dupa care o adaugam peste compozitia batuta spuma ,amestecand usor de jos in sus.  Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,bagand-o la cuptor, bine incins pentru 35 de minute.   Dupa coacere se va scoate si se va lasa la racit dupa care se va taia blatul obtinut in doua.  

Pentru crema:punem intr-un vas ,untul,zaharul pudra,esenta,galbenusurile si cacaoa si mixam bine pana se formeaza o compozitie cremoasa,dupa care se va da la rece.  

Pentru sirop:punem apa la fiert ,dupa care adaugam zaharul si cele doua plicuri de capucino si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.  Dam apoi deoparte sa se raceasca si la final adaugam esenta de rom.  

Asamblare: blatul taiat in doua se va aseza prima parte pe o tava si se va insiropa cu jumatate din siropul preparat.   Peste blatul bine insiropat se va intinde crema(eu mi-am pastrat putina si pentru ornat), adaugandu-se apoi al doilea blat pe care il insiropam cu restul de sirop.  Se va da la rece cam o ora ,dupa care se va scoate si se va portiona in functie de marimea si forma dorita.  

Mie mi-a iesit 15 amandine destul de maricele.   Peste fiecare amandina am turnat glazura ,pe care am preparat-o prin topirea la baie de aburi a unei ciocolate amarui cu 1/2 pachet de unt. Am bagat iar la rece pentru 15 minute prajiturelele pentru a se intari bine glazura.  La final am ornat fiecare prajiturica cu crema .  

Sper sa va fie pe plac!

TIPS-URI

1

La crema reteta este cu 150gr de zahar pudra ceea ce face ca, crema sa devina prea dulce ,asa ca este de preferat sa punem doar 100de grame. Pentru ornat se poate folosi frisca,dar eu am folosit crema cu care am umplut blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

iry-gabriela 1

11.08.2013, 16:03

diaconta,mai am 3 saptamani si gata....sincer abea astept ca tare este greu cu greutatea in fata,multumesc

iry-gabriela 1

11.08.2013, 16:03

Rocsi

iry-gabriela 1

11.08.2013, 16:04

Laura cred ca familia are mai mari pofte decat mine ,eu doar incerc sa le prepar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina - prajitura copilariei