Tarta cu piept de pui si branza

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 4896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • un ou
  • cateva linguri lapte rece
  • 400 gr branza de vaci
  • un piept pui (fiert)
  • 4 oua
  • marar tocat
  • sare
  • piper
  • o lingura smantana
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si branza:

Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.


Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.

Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.

O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.

Asezam deasupra bucatele de piept de pui.

Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chicken Fingers - (sau Piept de pui pane a la Ciobeni)