Tarta cu pere

de Lau in Prajituri, 12 Sep 2013 | 2921 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe net,

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 100 g ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 4 pere potrivite
  • 200 g alune
  • 100 g zahar
  • 1oo g magiun
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri dulceata pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul-amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena.

Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura.

Umplutura-intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de sare. Rasturnam intr-un bol si in acelasi robot mixam 2 pere cu tot cu coaja pana devin ca o pasta, adaugam amestecul de alune, esenta si mixam pana se omogenizeaza.

Scoatem tava de la congelator si ungem cu magiun, adaugam compozitia de alune si ornam cu felii de pere (cele 2 ramase) ungem cu dulceata si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora la 180 grade.

TIPS-URI

1

in reteta originala era 100 g nuci si 100 g migdale,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere