Originea acestei tarte, nu stiu sigur care este, dar am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca, si un lucru cert e, si anume, pur si simplu DELICIOASA!
Preparati aluatul, trecand prin sita 2 cesti de faina cu praful de copt si putina sare. Adaugati untul taiat in bucatele mici( e de preferat sa il lasati afara din frigider cu cca 30 min inainte de a-l folosi), apoi zaharul si oul (batut in prealabil cu o lingura de apa) si framantati bine folosind si din faina care v-a ramas, dupa care aluatul il faceti ca o minge si acoperiti cu folie transparenta si lasati la frigider cca 1 ora.
Prepararea cremei: topim zaharul intr-un pahar cu lapte caldut, taiem vanilia pe jumatate si scoatem samburii din interior. Intr-o craticioara, punem restul de lapte, vanilia si amidonul de porumb, amestecand la foc mediu. Cand incepe sa se ingroase crema, o luam de pe foc.
Ptr crema Tosca, e foarte simplu, punem toate ingredientele intr-o craticioara, amestecam si punem pe foc mediu pana se omogenizeaza.
Curatam merele de coaja, le taiem in doua, apoi fiecare jumatate, taiem felii subtiri dar nu pana la capat! Luati 2/3 din aluat si faceti o foaie mai groasa ca ptr placinta, o puneti intr-o tava rotunda, iar din restul de aluat, faceti doua "siruri", le rasuciti si le puneti de jur imprejur la tarta ptr a da un aspect frumos (la mine a data gres! ;). Coaceti tarta la cuptorul preincalzit, la o temperatura mare cca 10 min (eu am pus la 200C). Lasati sa se raceasca, o ungeti cu putin ou si puneti crema de vanilie. Asezati deasupra merele dupa care le acoperiti cu crema Tosca.
O coaceti la cuptorul preincalzit, la o temperatura medie (170C) ptr cca jumatate de ora sau pana veti vedea ca are o culoare aurie.
1
Crema de vanilie, daca veti adauga 2-3 linguri de cacao, apoi o veti pune in cupe si la frigider, va iesi o minunata crema de ciocolata!
2
un tips foarte bun, si anume, pastaia de vanilie, dupa ce o taiati, nu o aruncati, puneti-o in vasul in care tineti zaharul, veti vedea ce zahar vanilat veti avea!
3
folositi aceiasi ceasca de ceai ptr masurarea tuturor ingredientelor
4
folositi mere dulci