Tarta cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 11 Sep 2013 | 15678 vizualizari

 

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt( 85%)
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina( cernuta)
  • 3 linguri de smantana
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
  • Umplutura
  • 1 kg si jumatate de mere
  • 2 mere mari frumoase
  • 100 gr zahar brun
  • putin unt pentru uns tarta
  • vanilie( pudra naturala)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si scortisoara:

Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute).

Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu scortisoara si se lasa deoparte 10 minute.

Cele doua mere se feliaza.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Scoatem aluatul de tarta si il intindem cu mainile in forma unsa cu putin unt.

Ne putem ajuta de o folie de prospetime pe care o asezam deasupra aluatului si apoi vom intinde blatul mai usor. Ducem aluatul putin mai sus pe marginea formei si il intepam cu o furculita din loc in loc.

Merele rase le vom stoarce de zeama.

Asezam stratul de mere peste aluat, deasupra vom pune feliile de mere, vom intoarce cu blandete marginile spre interior.

Pudram merele cu vanilie si cu scortisoara.

Coacem tarta pentru 35 maxim 40 de minute.

 Lasam tarta putin la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat.

O servim dupa inspiratie...e mai mult decat un deliciu :)

 

 

TIPS-URI

1

Putem pune alaturi de mere si pere :)

2

Desigur blatul se poate umple si cu alte fructe de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)