Pentru toti iubitorii prajiturii de mere postez aceasta reteta.Nu mi se pare grea asa ca o puteti incerca.
pentru foi
umplutura
Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.
Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.
Puneti prima foaie in tava iar deasupra puneti umplutura de mere .
Umplutura:
Se rad merele ,se storc putin de zeama care o lasa si se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul. Deasupra puneti cealalta foaie ,inchideti pe margini ,intepati cu furculita pe ici pe colo, ungeti cu ou deasupra(facultativ).
Placinta se pune in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180°-200° ,pana cand devine rumena.
Cand s-a racit ,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza,eu am pus si nuca de cocos deasupra.
Iar in aluat data viitoare voi pune si zahar ca sa iasa mai dulce