Prajitura cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 4683 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii prajiturii de mere postez aceasta reteta.Nu mi se pare grea asa ca o puteti incerca.

 

INGREDIENTE

pentru foi

  • 250 gr. faina,
  • 125gr. margarina
  • 100 gr. smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare,

umplutura

  • 3-4 mere mari
  • 5 linguri zahar,sau mai mult depinde cat de dulce vreti
  • scortisoara
  • 2-3 linguri pesmet.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

 Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.

Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.

Puneti prima foaie in tava iar deasupra puneti umplutura de mere . 

Umplutura:
Se rad merele ,se storc putin de zeama care o lasa si se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul. Deasupra puneti cealalta foaie ,inchideti pe margini ,intepati cu furculita pe ici pe colo, ungeti cu ou deasupra(facultativ).

Placinta se pune in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180°-200° ,pana cand devine rumena. 

Cand s-a racit ,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza,eu am pus si nuca de cocos deasupra.

Iar in aluat data viitoare voi pune si zahar ca sa iasa mai dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]