Intr-un bol punem faina. Adaugam untul taiat cubulete,zaharul pudra,coaja de lamaie sau portocala. Framantam.Adaugam apoi ouale batute cu furculita si continuam framantarea pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt 30 de minute. Intre timp,ne ocupam de umplutura.
Merele spalate si curatate de coaja si samburi,le taiem cubulete si le punem la calit impreuna cu zaharul.La sfarsit,adaugam scortisoara si nuca macinata.Scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina,punem in forma de tarta,intepam cu furculita mijlocul aluatului si bagam la cuptor pt 5 minute. Scoatem,adaugam merele,fulgii de migdale si mai dam la cuptor inca 30 de minute,pana se rumeneste.
Portionam si...papam.
1
Va mai ramane aluat. Radeti deasupra tartei sau pur si simplu intindenti si taiati fasii pe care le puneti deasupra.