Desert prajitura Caramelo-Cappuccino

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Sep 2017 | 7375 vizualizari

 

Le promisesem baietilor ca le fac o prajitura si a trecut cam multe zile de cand le-am promis, asa ca azi m-am apucat sa fac o prajitura inecata-n sirop cremoasa cappuccinoasa si carameloasa....:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet cappuccino
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • Sirop
  • 450 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 2 fiole esenta de rom
  • Crema
  • 200 g ciocolata amara
  • 270 ml frisca lichida Hulala
  • 130 g smantana dulce
  • 1 cutie de 397 g caramelo cu cacao DeLatte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Caramelo-Cappuccino:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea.

Separat, am mixat ouale pana au devenit o spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana au devenit albe, am adaugat vanilia bourbon si apoi am incorporat ingredientele uscate, amestecand usor, dupa fiecare lingura adaugata. La final, am turnat amestecul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca 30-35 min. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se sectioneaza in doua.

Siropul : Se amesteca zaharul cu cappuccino si apa, se pun la fiert, sa dea in 2-3 clocote, apoi se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema : Intr-un vas de inox, rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si smantana dulce, asezam vasul pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata, se da la frigider cca. 1 si 1/2 ora. Se scoate vasul din frigider, se mixeaza bine, apoi se adauga caramelo si se mixeaza pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare. Se asaza pe o tava o parte din blat se insiropeaza bine, apoi se intinde o parte din crema, se asaza blatul al doilea si se insiropeaza, apoi se portioneaza si se orneaza cu crema ramasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Caramelo-Cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada pentru MAMA