E toamna, e frig, simtim deja mirosul de zapada care se apropie si nimic nu ne incalzeste mai mult decat o tarta delicioasa cu mere si aroma de scortisoara! Si normal si niste lemne pe foc sau centrala pornita :).
Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.
Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.
(Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)
Intepam pe ici pe colo cu o furculita si dam la cuptor timp de 10 minute.
In timpul acesta pregatim umplutura: spalam, curatam si taiem merele cubulete. Apoi le amestecam cu zaharul si sucul de capsuni si punem pe foc timp de cateva minute pana se topeste zaharul si se inmoaie putin merele.
Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cateva linguri de apa rece apoi turnam peste mere si lasam pe foc inca 3-4 minute pana se ingroasa.
Scoatem tava din cuptor si turnam merele peste foaia de aluat. Presaram zaharul vanilat si scortisoara, iar deasupra punem floricele decupate din aluatul ramas.
Dam din nou la cuptor timp de aprox. 30 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam la racit, apoi pudram cu zahar pudra si servim.