O reteta ceva mai speciala...pentru ca blatul nu are agent de crestere! bineinteles ca trebuie sa ii multumesc Laurei Sava - de la care am preluat aceasta reteta noua de pandispan!
pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina cernuta
4 linguri ulei
pentru crema:
1 plic crema pentru tarte cu fructe ( Dr. Oetker)
250 ml lapte fructe - la alegere
pentru finisare:
1 plic tort gelee
2 linguri rase zahar
250 ml apa ( sau zeama de compot)
1.Separam in 2 castroane bine degresate si uscate albusurile de galbenusuri; apoi batem bine de tot albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar, dupa care incorporam si galbenusurile.
2. Cu ajutorul unei spatule ( de silicon am eu) , in spuma de ou vom incorpora si faina si uleiul!
3. Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul, il nivelam si dam la cuptor ( incalzit in prealabil ), pentru cca 15-20 min - la foc mic!!!
4. Lasam blatul la racit pe un gratar, apoi pregatim crema de vanilie cf instructiunilor de pe plic- de fapt fiind o crema cu preparare la rece nu e asa mare inginerie :)) ; cand blatul s-a racit, acoperim cu crema ( trebuie sa intoarcem blatul cu fundu-n sus /...he he)...apoi si cu fructe...la final acoperim cu tort gelee!