Iata ca putem folosii si altfel morcovii....nu doar in supe,ciorbe,salate,ci si ca desert...Si vreau sa va spun ca a iesit un desert tare buuun!!!:)reteta o am de pe site-ul reteteinimagini.ro(reteta originala nu are umplutura)
Intr-un vas amestecam faina, zaharul, praful de copt ,bicarbonatul, praful de sare si scortisoara. Adaugam morcovii, amestecam bine, apoi adaugam uleiul si ouale. Se amesteca cu o lingura de lemn (la inceput va fi mai uscat, dar pe parcurs morcovii lasa zeama).Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Punem compozitia in tava si bagam la cuptorul incalzit.
In alt vas amestecam untul topit cu zaharul, adaugam nucile maruntite, faina si scortisoara. Amestecam bine. Dupa ce am terminat cu umplutura, ne uitam in cuptor sa vedem daca checul s-a inchegat putin deasupra. Daca s-a inchegat, deasupra lui punem usor umplutura de nuca. Atentie!!! NU apasam...deoarece umplutura va intra singura in compozitie. Bagam tava din nou la cuptor si lasam 35-40 de minute pana cand este copt, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il mai lasam in tava pana se raceste putin.
Se decoreaza cu zahar pudra.
1
Pentru a masura ingredientele folosim un pahar de 250 ml.